O.o Invited@Rivoli Brussels
Saturday 17th March - Saturday 5th May 2018

Onder de noemer Rivoli meets O.o nodigen Hopstreet, Artelli Gallery samen met het Parijse Art Link Production, Béatrice Brunner, Iconik Gallery, Rossicontemporary en Zwart Huis pers en publiek uit voor een ongezien designtraject doorheen hun ruimtes. Centraal staat een poëtisch artistieke tentoonstelling ontwikkeld door O.o, Occasionele Ontmoetingen, die makers, ontwerpers en hedendaagse kunstenaars via speelse invalshoeken, gedurfde materiaalkeuzes en subtiele nuances met elkaar verbindt.

Occasionele ontmoetingen; dat zijn Marie Droogmans, Elke Patteet, Warner Berckmans en Guy Creten. O.o bedenkt en organiseert op unieke architecturale locaties events waarbij ze kruisbestuivingen initiëren tussen hedendaagse kunst en innoverend design dat de platgetreden paden durft te verlaten. De dynamiek die zo ontstaat zorgt voor een nieuwe dialoog en nieuwe belevenis van de hedendaagse beeldtaal. Dankzij de poëtische tête à tête die de geselecteerde kunstwerken voor Rivoli meets O.o aangaan met design ontstaan frisse associaties en harmonieuze belevingen. Zo trekt Rivoli dankzij de keuze voor O.o opnieuw prikkelende voren in het Brusselse artistieke landschap.

         

Speciaal voor Rivoli selecteerde O.o 10 ontwerpen van 10 jonge, internationale designers. Een verborgen ladenkast van Raphaël Charles, de slide-to-adapt van Mark Gombault; een inventief open reksysteem, gelaagde materies van OS∆OOS, marbled salts van Roxane Lahidji en stapelbare zitjes van Bram Vanderbeke, architecturale juwelen van Marina Stanimirovic, fragiel textiel van Babs Van den Thillart, een functionele sculptuur in messing van Studio Berg, geborgen ceramiek van Ann Van Hoey en geometrisch faience van Atelier Polyhedre zullen dialogeren met werk van 10 hedendaagse kunstenaars. O.o koos voor denkers en doeners wiens creaties in het oog springen dankzij de combinatie van een gedurfde attitude en een heldere kijk op materiaalkeuze, vorm, textuur, kleur, esthetiek en functionaliteit. Het zijn deze ontwerpen die in een subtiel spel zullen resoneren doorheen de tentoongestelde werken in de galeries. Op de voorgrond staan gemanipuleerde zwart-wit foto’s van Noé Sendas waarop de personages geen gezicht hebben of naamloos zijn, architecturale kleurnuances van Lea Jessen, dreigende landschappen van Carsten Ingemann, abstract werk van Gust Duchateau en van Sylvain Polony, meditatieve schilderijen van Etienne van Doorslaer, bruisend werk op papier van Albert Pepermans, intieme taferelen van Marie Rosen, evenals strakke sculpturen van John Van Oers.